Kostbaarhedenverzekering

Wat is een kostbaarhedenverzekering?

Een kostbaarhedenverzekering is een extra verzekering die u alleen kunt afsluiten als u een inboedelverzekering heeft. Kostbaarheden zoals bijvoorbeeld sieraden, computers en audiovisuele apparatuur worden in een inboedelverzekering vaak in totaal maar tot tussen de € 3.000,- en € 6.000,- gedekt. Met een kostbaarhedenverzekering wordt het verzekerde bedrag voor kostbaarheden een stuk hoger. De kostbaarhedenverzekering verzekert uw spullen tegen schade, verlies en diefstal. Door een kluis te huren bij De Nederlandse Kluis kunt u er zeker van zijn dat uw kostbaarheden veilig opgeslagen zijn, maar u kunt op deze manier ook besparen op uw verzekeringspremie. De goederen die u opslaat bij De Nederlandse Kluis zijn namelijk ook verzekerd.

Waarom een kostbaarhedenverzekering afsluiten?

Een kostbaarhedenverzekering wordt afgesloten voor eigendommen van hoge waarde, soms zelfs voor specifieke bezittingen die anders niet voldoende verzekerd zouden zijn. Het is een aanvulling op uw inboedelverzekering, zodat u voldoende dekking heeft. Het verzekerde bedrag voor bijvoorbeeld sieraden kan door een kostbaarhedenverzekering een aantal maal hoger worden. Zo kunt u ervoor zorgen dat bij diefstal uw waardevolle eigendommen goed gedekt zijn.

Kostbaarhedenverzekering in combinatie met een kluis

Het is verstandig om een combinatie te maken tussen een kostbaarheden verzekering en een kluis. Vaak gelden er veel aanvullende eisen voor het beveiligen van uw huis als u een kostbaarhedenverzekering afsluit, zoals een installeren van een alarminstallatie, een kluis met een bepaalde borgklasse en worden uw premies ook hoger. Door uw kostbaarheden op te slaan in een kluis bij De Nederlandse Kluis verhoogt u de veiligheid van deze bezittingen en verlaagt u tegelijkertijd de kans op inbraak. Ook voor edelmetaal geldt dat het beter is om het buitenhuis te bewaren. Sieraden die niet dagelijks gedragen worden kunnen met gemak in een kluis worden bewaard. Het gebruikmaken van zowel een kluis in huis als een kluis bij De Nederlandse Kluis is een ideale combinatie. De eigendommen die u opslaat in een kluis bij De Nederlandse Kluis zijn verzekerd tot een bedrag van € 45.000,- en dit kan worden uitgebreid tot € 90.000,- of €150.000,-. Doordat de verzekering van opgeslagen goederen al inbegrepen zit in de huurprijs van een kluis, kunt u wellicht besparen op uw verzekeringskosten doordat u ze niet zelf nog hoeft te verzekeren.

Kluis huren