De Nederlandse Kluis
10 8790 9.2 Onze klanten beoordelen ons met een 9,2 Alle reviews »

De Nederlandse Kluis Zaandam.
Wij helpen u graag verder.

Afspraak maken

Kluis huren in Zaandam.

Woont u in (de buurt van) Zaandam en wilt u uw kostbaarheden veilig bewaren? Dan kunt u een kluis huren bij de Nederlandse Kluis! Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent de vestiging van de Nederlandse Kluis in Zaandam.

Afspraak maken
Adresgegevens

Rustenburg 97
1506 AX Zaandam

T: 088-744 5555
E: info@denederlandsekluis.nl

Route plannen
Bereikbaarheid

Parkeren
In de buurt is er (betaalde) parkeergelegenheid. In parkeergarage ‘Q-Park Hermitage’ is voldoende plek. Ook in de Zeemansstraat is parkeren mogelijk.

Openbaar vervoer
Het centraal station is op 4 minuten loopafstand van de vestiging.

Mindervaliden
Geen lift aanwezig. Slecht bereikbaar voor mindervaliden.

Openingstijden
 • Maandag 10.00-13.30 en 14.00-18.00
 • Dinsdag 10.00-14.00
 • Woensdag 10.00-13.30 en 14.00-18.00
 • Donderdag 10.00-14.00
 • Vrijdag 10.00-13.30 en 14.00-18.00
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten
Op de volgende dagen gesloten
 • Kerstmis: Maandag, 25 december 2023
 • Tweede Kerstdag: Dinsdag, 26 december 2023

Dit is wat onze klanten zeggen.

Anne van der Burgt
18 augustus om 12:20

De eerste ervaring is meteen een hele goede. Ik ben heel vriendelijk èn deskundig te woord gestaan en goed geadviseerd. Ik ben erg blij dat ik direct een safeloket heb gehuurd, een goed en veilig gevoel.

Margot van Dijk
18 augustus om 12:38

Ik kende De Nederlandse Kluis niet maar toen onlangs bij ons in de buurt een huis tot de grond is afgebrand ben ik op zoek gegaan naar een betrouwbare aanbieder van bankkluizen. Ik heb onze jeugd foto’s, contracten en sierraden opgeslagen in een kluisje, dat geeft een veilig gevoel.

Mengelers. H.
27 februari om 12:39

Zeer positief we waren aan de late kant en toch vriendelijk geholpen. Chappo .👍..

Mandy Klaassen
18 augustus om 12:21

Mijn ouders hadden een kluis bij de bank. Maar die zijn ermee gestopt, en de bank verwees me door naar De Nederlandse Kluis. Ik vroeg me wel af of dat veilig was. Maar hun kluis blijkt in een voormalige bank te zitten, en de security is zelfs nog beter dan bij de bank waar alles verouderd was. DNK heeft hypermoderne security en cameratoezicht.

Veelgestelde vragen in Zaandam.

Hoe werkt het huren van een kluis in Zaandam?

Voor het huren van een kluis in Zaandam maakt u direct een afspraak op de website of via 088 -744 5555. Tijdens een vrijblijvende rondleiding laten wij onze werkwijze en beschikbare formaten zien. U kunt daarna gelijk een kluis huren en hier direct gebruik van maken.

Hoe veilig is het om een kluis te huren?

Uw safeloket bevindt zich in een zwaar beveiligde kluis die voldoet aan de strenge eisen van veiligheidscategorie 4+. Dit is de hoogste beveiligingscategorie in Nederland. Dit betekent dat de kluis onder meer uitstekend beschermd is tegen brand en diefstal en 24/7 wordt gemonitord.

Wat kost het huren van een kluis in Zaandam?

Er zijn verschillende type kluizen te huren bij De Nederlandse Kluis in Zaandam vanaf 9,95 euro per maand. Een volledig overzicht van alle beschikbare formaten op de vestiging in Zaandam vindt u op de website.

Hoe snel kan ik toegang hebben tot een kluis?

Als u een afspraak maakt op de website of via 088 -744 5555 kan u al vaak binnen enkele dagen terecht. Heeft u spoed? Bel dan met 088 – 744 5555 om te kijken of er mogelijkheden voor een afspraak binnen 24 uur. Tijdens uw afspraak ontvangt u een rondleiding op de vestiging in Zaandam. U kunt gelijk een kluis huren en hier direct gebruik van maken. Neem daarom uw waardevolle eigendommen gelijk mee zodat u hiervoor niet nogmaals hoeft te komen.

Tot welk bedrag is mijn kluis verzekerd?

De inhoud van een notariskluis is tot €10.000,- verzekerd. Een type A-kluis is standaard tot €45.000,- verzekerd. Indien gewenst kunt u uw dekking tegen betaling van €52,- extra per jaar tot €90.000,- verhogen. De dekking geldt per kluis. Het is dus ook mogelijk om meerdere kluizen te huren voor een hogere dekking. U spreidt dan uw kostbaarheden over meerdere kluizen.

Wat heeft u nodig om een kluis te huren in Zaandam?

U dient in het bezit te zijn van een geldig Europees legitimatiebewijs en een IBAN. Bij De Nederlandse Kluis zijn de volgende documenten geldig als legitimatiebewijs:

 • EU paspoort
 • Geldig Verblijfsdocument voor Nederland
 • Nederlandse Identiteitskaart
 • Nederlands Rijbewijs (na het eerste bezoek)

Kan ik samen met iemand anders een kluis huren?

Ja, u kunt uw partner of een familielid aanwijzen als medehuurder. Uw medehuurder heeft net als u met de sleutels toegang tot het safeloket, ook als u er zelf niet bij bent. Hoofdhuurder en medehuurder zijn gelijken op het contract. Het bijschrijven van een medehuurder kan alleen persoonlijk op de vestiging zelf. U dient hiervoor beide aanwezig te zijn met een geldig legitimatiebewijs.

Is het mogelijk om zakelijk een kluis te huren?

Ja, dat kan. U dient hiervoor een gewaarmerkt uittreksel van de Kamer van Koophandel mee te nemen naar uw afspraak. Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Op dit uittreksel dient uw naam te staan.

Wij verzoeken u daarnaast om een Uiteindelijk belanghebbende(n) verklaring in te vullen en mee te nemen naar de afspraak wanneer u de kluis zakelijk wilt huren. U kunt deze ook invullen op de vestiging tijdens de rondleiding. En u dient ook het BTW nummer en IBAN van uw bedrijf mee te nemen naar de afspraak.

Indien alle documenten in orde zijn, kunt u uw safeloket zakelijk huren.

Via denederlandsekluis.nl/zakelijk/ kunt u nog meer informatie vinden.

Zijn er naast de huurprijs nog bijkomende kosten?

U betaalt eenmalig € 85,- borg per safeloket voor de sleutels en het slot. Als u bij het beëindigen van de huurovereenkomst alle sleutels weer inlevert en er geen betalingen openstaan, wordt de borg binnen een maand aan u teruggestort.

U kunt op de vaste kluisdagen kosteloos en onbeperkt uw safeloket bezoeken. Wilt u uw safeloket buiten de vaste kluisdagen bezoeken? Dat is mogelijk op afspraak. De Nederlandse Kluis brengt hiervoor € 35,- inclusief 21% BTW administratiekosten in rekening.

Mocht u één of beide sleutels verliezen, worden hiervoor ook kosten in rekening gebracht. De kosten voor één verloren sleutel bedragen €300,- exclusief BTW en bij twee verloren sleutels bedraagt dit €600,- exclusief BTW.

Blijf ik altijd 100% eigenaar van mijn goederen?

U blijft te allen tijde juridisch en economisch eigenaar van uw eigendommen. Het maakt daarbij niet uit of u uw eigendommen in ons depot bewaart, of in uw eigen safeloket. In tegenstelling tot wat bij de meeste banken gebruikelijk is, zijn uw eigendommen in het geval van een faillissement geen onderdeel van de boedel.

Doorverwijzingen vanuit de bank

Het kan zijn dat u een antwoordkaart heeft ontvangen van uw bank. U kunt een kluis huren in Zaandam bij de Nederlandse Kluis. We bieden safeloketten aan in verschillende formaten, afgestemd op uw wensen. U kunt hierboven een afspraak inplannen voor een vrijblijvende rondleiding op een van onze vestigingen.

Afspraak maken