Inbraakverzekering

Wat is een inbraakverzekering?

Een inbraakverzekering valt net als een brandverzekering onder de categorie woonverzekeringen. Vaak is de inbraakverzekering een onderdeel van de inboedelverzekering. Het is altijd raadzaam om te kijken waarvoor u precies verzekerd bent. Vooral kostbaarheden zoals sieraden, computerapparatuur en audiovisuele apparatuur zijn vaak minder goed gedekt dan u misschien denkt.

Waartegen geeft een inbraakverzekering dekking?

Een inbraakverzekering dekt schade die ontstaat door inbraak. De verzekering dekt de kosten van de ontvreemde objecten, maar ook de schade aan het huis die is ontstaan door de inbraak. De emotionele waarde die een object voor u heeft, wordt niet meegenomen in het bedrag wat u hiervoor uitgekeerd krijgt. Ook kan het vaak lastig zijn om de benodigde bewijslast, zoals facturen en aankoopbewijzen van de goederen die ontvreemd zijn, te overleggen. Dit kan het soms lastig maken om van uw verzekering de juiste vergoeding terug te krijgen.

Inbraakverzekering in combinatie met een kluis

Het is raadzaam om naast het afsluiten van een inbraakverzekering bij uw verzekeraar ook een kluis bij De Nederlandse Kluis te huren. Op deze manier verkleint u de buit bij een inbraak. Door uw waardevolle spullen buitenshuis te bewaren, vermindert u de kans op een inbraak of overval. De waarde van uw eigendommen is vaak niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Eigendommen met een emotionele waarde wilt u zo veilig mogelijk opslaan. Hiervoor biedt De Nederlandse Kluis verschillende mogelijkheden. De kluisruimtes van De Nederlandse Kluis worden allemaal 24/7 bewaakt en we werken alleen samen met de beste beveiligingspartners. Wanneer u goederen opslaat in een kluis van De Nederlandse Kluis, zijn deze verzekerd tot een bedrag van € 45.000,- en dit bedrag kan worden verhoogd tot € 90.000,- of €150.000,-.

Kluis huren