Verzekeringen

Er zijn veel verschillende soorten verzekeringen voor uw kostbaarheden. Zo zijn er bijvoorbeeld de inboedelverzekering, brandverzekering, kostbaarhedenverzekering en inbraakverzekering. Al deze verzekeringen zijn gericht op het vergoeden van schades, maar het voorkomen van schades is natuurlijk nog beter. De Nederlandse Kluis kan een rol spelen in het voorkomen van schades door waardevolle spullen op te slaan in een kluis.

Redenen voor en belang van verzekeren

Mensen verzekeren zich tegen verschillende soorten onverwachte situaties, maar altijd om de risico’s af te dekken. Bent u bijvoorbeeld niet verzekerd tegen inbraak en wordt er bij u ingebroken, dan komen de kosten van het vervangen van de gestolen spullen bij uzelf terecht. Ook de schade die de inbrekers hebben aangebracht om binnen te komen zijn voor uw eigen rekening. Het afsluiten van een verzekering is goedkoper dan het zelf dragen van alle kosten op het moment dat er iets verkeerd gaat. Vaak kost één incident al meer dan de premie van uw verzekering voor een heel jaar bij elkaar.

Verzekeren in combinatie met een kluis

Van sommige voorwerpen is het vaak moeilijk om de waarde te bepalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan erfstukken of sieraden. Hieraan zit niet alleen een financiële waarde, maar vooral een emotionele waarde. De emotionele waarde van een voorwerp is niet te verzekeren. Ook tegen de emotionele schade van verlies van belangrijke bezittingen kunt u zich niet verzekeren. Voor dit soort bezittingen is het dus raadzaam om ze op te slaan in een kluis buitenshuis. De kluizen van De Nederlandse Kluis zijn brandwerend en worden 24/7 bewaakt. Hierdoor zijn ze goed beveiligd tegen diefstal, verlies of schade door bijvoorbeeld brand. Ook voor belangrijke documenten zoals diploma’s, aktes en aandeelhoudersregisters is het belangrijk na te denken over goede opslagmogelijkheden. Deze papieren hebben als zodanig geen financiële waarde, maar zijn lastig of niet te vervangen bij verlies. De goederen die u opslaat bij De Nederlandse Kluis zijn standaard verzekerd tot € 45.000,-. Dit bedrag kan nog eens verhoogd worden tot € 90.000,- indien gewenst. Doordat de verzekering van opgeslagen goederen al inbegrepen zit in de huurprijs van een kluis, kunt u wellicht besparen op uw verzekeringskosten doordat u ze niet zelf nog hoeft te verzekeren.

Kluis huren