Samenwerking tussen De Nederlandse Kluis, het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het Centrum voor Criminaliteitspreventie

 

Het ontstaan van de samenwerking

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) zet zich in voor een veiliger Nederland waarin iedereen met een gerust gevoel kan wonen. Het keurmerk wordt toegekend aan woningen die voldoen aan strenge veiligheidseisen voor hang- en sluitwerk, opgesteld door de politie. Hiermee helpt het PKVW bij het voorkomen van inbraak en diefstal, waardoor bewoners een veilige leefomgeving hebben en het risico op criminele activiteiten wordt verlaagd.

Het PKVW is onderdeel van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), een onafhankelijke organisatie die zich richt op het voorkomen en verminderen van criminaliteit en overlast. Het CCV ontwikkelt richtlijnen, protocollen en keurmerken om de veiligheid in Nederland te vergroten.

De Nederlandse Kluis is een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in het veilig opslaan van waardevolle bezittingen, zoals sieraden, documenten en andere kostbaarheden. Met hun beveiligde bankkluizen bieden ze particulieren en bedrijven gemoedsrust en zekerheid. Hun missie is om mensen een gerust gevoel te geven door te waken over hun waardevolle spullen. Door waardevolle spullen niet thuis te bewaren, voorkomt men emotionele schade bij een eventuele inbraak.

De organisaties delen één missie: burgers bewust maken van de risico’s van een woninginbraak en beschermen tegen de (emotionele) gevolgen ervan.

Kennis delen

Woninginbraken zijn een veelvoorkomend probleem dat veel slachtoffers treft en aanzienlijke schade en trauma veroorzaakt. Om dit probleem aan te pakken, hebben De Nederlandse Kluis, het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het CCV de handen ineengeslagen en werken ze nauw samen om woninginbraak te voorkomen.

Kennisdeling en voorlichting: Door hun expertise te bundelen, zorgen de drie organisaties voor uitgebreide kennisdeling en voorlichting aan het publiek. Ze organiseren gezamenlijke campagnes en evenementen om bewoners te informeren over inbraakpreventie en hen bewust te maken van de beschikbare beveiligingsmaatregelen.

Gecertificeerd hang- en sluitwerk: Het Politiekeurmerk Veilig Wonen helpt mensen bij het identificeren van kwetsbare punten in woningen en biedt oplossingen om deze te versterken, zoals het installeren van gecertificeerd hang- en sluitwerk. Als men advies nodig heeft, kan men terecht bij een erkende slotenmaker in de buurt.

Externe opslag van waardevolle spullen: Het Politiekeurmerk Veilig Wonen certificeert woningen die voldoen aan de gestelde veiligheidseisen. Door daarnaast samen te werken met De Nederlandse Kluis, moeten woningeigenaren zich ervan bewust worden dat ze niet alleen hun woning moeten beveiligen tegen inbraak, maar ook hun waardevolle items veilig moeten opslaan bij De Nederlandse Kluis. Met 41 vestigingen in Nederland is het gemakkelijk om een kluis te huren dicht bij huis.

Creëren van een bewoonde indruk: Naast het beveiligen van een woning met gecertificeerd hang- en sluitwerk en het bewaren van waardevolle spullen in een externe kluis, is het ook belangrijk om een bewoonde indruk van de woning te geven bij afwezigheid. Dit kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van woninginbraken. Inbrekers zoeken vaak naar huizen waarvan ze vermoeden dat de bewoners afwezig zijn, omdat dit de kans op ontdekking verkleint. Door ervoor te zorgen dat de woning er bewoond uitziet, kan men potentiële inbrekers afschrikken. Enkele voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het gebruik van timers op de verlichting, het vermijden van stapels ongeopende post en het regelen van tuinonderhoud tijdens vakanties, door bijvoorbeeld de buren.

Samen sterker tegen woninginbraak

De samenwerking tussen De Nederlandse Kluis, het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het Centrum voor Criminaliteitspreventie zorgt voor een krachtige alliantie tegen woninginbraak. Door hun gezamenlijke inspanningen en gedeelde expertise kunnen ze effectieve preventiemaatregelen bieden en de veiligheid van huiseigenaren vergroten. Samen kunnen ze een verschil maken in het voorkomen van woninginbraken en het beschermen van waardevolle bezittingen.

Als men meer wilt weten over het verbeteren van de woningbeveiliging of gebruik wil maken van de diensten van De Nederlandse Kluis, kan men contact opnemen met het PKVW of afspraak maken bij De Nederlandse Kluis via het formulier hieronder.

 

 

 

 

Kluis huren