Het inbraakseizoen is weer begonnen: zo beschermt u uw waardevolle spullen

Geplaatst op 25 October 2022

Wist u dat inbrekers slechts 3 minuten nodig hebben om een deur of raam te forceren? Vooral tijdens donkere herfst- en wintermaanden zien inbrekers weer de kans om hun slag te slaan. Niet alleen de buitenkant van uw huis moet dus worden beveiligd. De binnenkant is net zo belangrijk. Want met het verlies van waardevolle spullen, ervaren veel inbraakslachtoffers emotionele schade. Denk bijvoorbeeld aan de ontvreemding van kostbare erfstukken uit uw familie. U moet er niet aan denken.

Wanneer u dus dure of sentimentele voorwerpen heeft, zoals belangrijke documenten, harde schijven of USB-sticks, horloges, sieraden zoals bruidsschatten of andere persoonlijke kostbaarheden, is het van essentieel belang om deze te beschermen. De eerste zes maanden van dit jaar steeg namelijk het aantal inbraken met 20 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, meldt het CVV.

Er zijn veel manieren om te voorkomen dat uw woning doelwit wordt van een inbraak, maar u bent pas echt goed voorbereid als u in de eerste plaats geen waardevolle spullen in huis bewaart of verstopt. Hier leest u handige tips om uw waardevolle bezittingen te beschermen tijdens het inbraakseizoen.

Beveilig uw huis

Tegenwoordig zoeken veel inbrekers naar huizen waar gemakkelijk kan worden ingebroken. Als ze een gesloten raam of een moeilijk te openen slot zien, zullen ze waarschijnlijk uw huis overslaan en bij het volgende huis gaan kijken. Dus als u wilt voorkomen dat u slachtoffer wordt van inbraak, moet u het indringers zo moeilijk mogelijk te maken om ongevraagd binnen te komen. Daarom wilt u uw huis controleren op zwakke plekken. Zorg er daarom voor dat al uw deuren en ramen stevige sloten hebben die moeilijk open te breken zijn, vergeet de kelderramen niet of ladders die nog tegen buitenmuren staan.

Geef uw woning een bewoonde indruk

Investeer bijvoorbeeld ook in het installeren van alarmsystemen, beveiligingscamera’s en andere apparatuur die inbrekers ervan weerhoudt uw eigendom te betreden. En ook tijdschakelaars en bewegingssensoren kunnen inbrekers verrassend snel afschrikken.

Licht uw buren in

Weekendje weg? Licht de buren in, op deze manier kunnen zij een oogje in het zeil houden. Als u zelf iets verdachts opmerkt, bel dan meteen 112. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans dat de politie de inbrekers oppakken. Maak tenslotte een plan met uw gezinsleden om hen te vertellen wat ze moeten doen in geval van nood, zo weet iedereen wat te doen in een stressvolle situatie.

Waardevolle spullen in een zwaarbeveiligde bankkluis

Houd altijd in het achterhoofd, hoe hard u ook probeert uw bezittingen te beschermen, er altijd een kans bestaat dat iemand bij u inbreekt. Wilt u daarom geen enkel risico nemen en met een gerust hart het huis verlaten? Voorkomen is beter dan genezen. Bij De Nederlandse Kluis zijn zowel uw bezittingen met emotionele of financiële waarde 100% veilig. Extra fijn; door de vele vestigingen door heel Nederland, zit er altijd wel een bij u in de buurt. Bovendien kunt u uw kluis tijdens kantoortijden zonder afspraak bezoeken en is het huren van een kluis al mogelijk vanaf €9,95 per maand. Vroeger bracht u deze spullen wellicht naar een kluisje bij de bank, tegenwoordig kunt tegen een voordelig tarief uw waardevolle spullen 100% veilig opbergen in zwaarbeveiligde kluizen van De Nederlandse Kluis.

Tijdelijke actie: Als nieuwe klant krijgt u tijdens de donkere herfst- en wintermaanden zelfs uw kluis naar keuze de eerste 2 maanden gratis. U kunt profiteren van deze actie door gebruik te maken van de code “Donkere dagen-2022”. Wil je gebruikmaken van deze actie? Neem dan contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen!
Maak hieronder direct een afspraak:

Kluis huren