Voorkom inbraak tijdens vakanties

Geplaatst op 17 June 2022

Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt ook voor mogelijke inbraken in uw woning waarbij waardevolle bezittingen meegenomen kunnen worden. Sommige spullen zijn immers zo kostbaar of belangrijk voor u, dat ze niet te vervangen zijn. Aangezien de meeste inbraken tijdens vakanties plaatsvinden, is het van belang dat u uw meest waardevolle spullen goed opbergt in deze periode. Bent u benieuwd hoe u inbraak en diefstal van uw kostbare spullen kunt voorkomen? Lees dan verder!

Inbraakpreventietips

Er zijn een aantal simpele dingen die u kunt doen om de kans op inbraak te minimaliseren. Allereerst zouden we u aanraden om zowel ramen als deuren goed te sluiten en op slot te doen. Dit klinkt misschien als een ‘open deur’, maar het wordt helaas toch nog regelmatig vergeten. Soms worden ramen zelfs expres opengelaten zodat er frisse lucht binnenkomt. Ondanks dat het luchten van uw huis uiteraard een goed idee is, raden we u aan om dit toch alleen te doen wanneer u zelf ook daadwerkelijk thuis bent. Dit geldt voor zowel de ramen op de begane grond als op hogere verdiepingen.

Daarnaast is het van belang dat u het inbrekers zo moeilijk mogelijk maakt om naar binnen te komen. Zorg er daarom voor dat u geen ladders, of andere handige objecten waar men op kan staan, in het zicht laat staan. Deze zaken worden namelijk maar al te graag gebruikt om binnen te komen.

Verder is het goed om te zorgen voor ‘leven’ in huis. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat er elke dag op verschillende tijden lampen aan- en uitgaan. Op die manier lijkt het alsof u gewoon thuis bent en dat is natuurlijk wel het laatste waar een inbreker op zit te wachten.

Spullen uit het zicht

Naast het feit dat er dus verschillende manieren zijn waarmee u kunt voorkomen dat inbrekers binnenkomen, dient u er ook op voorbereid te zijn dat het ze misschien wél lukt. Het is daarom van belang dat u uw waardevolle spullen niet in het zicht legt. Waarschijnlijk liggen uw gouden sieraden en andere waardevolle spullen of documenten niet gelijk op de keukentafel, maar bekende verstopplekken zoals de sokkenla of op boven op zolder, zijn helaas ook bij inbrekers bekend. Verder kan het hebben van een thuiskluis voelen als een veilige plek om uw kostbaarheden in op te bergen, maar wanneer u niet thuis bent kunnen inbrekers zo’n type kluis gemakkelijk demonteren. Denk voordat u weggaat dus goed na over waar u uw meest waardevolle spullen bewaart.

Spullen in een kluis

Sommige spullen zijn zo waardevol en/of belangrijk dat u geen enkel risico wil nemen. Dit type spullen kunt u beter niet onbeheerd achterlaten wanneer u niet thuis bent. Zeker tijdens vakanties is het een fijn gevoel dat uw waardevolle bezittingen beschermd zijn tegen diefstal. Of het nou gaat om bezittingen van emotionele of financiële waarde, bij De Nederlandse Kluis zijn deze spullen 100% veilig. Het fijne aan een kluisje bij De Nederlandse Kluis, is dat we door onze vele vestigingen altijd wel in de buurt zitten. Bovendien kunt u uw kluis tijdens kantoortijden zonder afspraak bezoeken en is het huren van een kluis al mogelijk vanaf €9,95 per maand. Ruim 71.000 anderen kozen al voor de veiligheid van De Nederlandse Kluis. Waar wacht u nog op?

Kortom, er zijn verschillende manieren waarop u inbrekers het beste buiten de deur kunt houden. Sommige spullen zijn echter zo belangrijk, dat u hier beter geen enkel risico mee wil en kan nemen. Vroeger bracht u deze spullen wellicht naar een kluisje bij de bank, tegenwoordig kunt u hiermee terecht bij de zwaarbeveiligde kluizen van De Nederlandse Kluis! Bij De Nederlandse Kluis bergt u uw waardevolle spullen 100% veilig op tegen een voordelig tarief.

Tijdelijke actie: Als nieuwe klant kunt u deze zomer zelfs 4 weken gratis een kluisje huren in een van onze vestigingen! U kunt profiteren van deze actie door gebruik te maken van de code “Zomeractie-2022”. Wil je gebruikmaken van deze actie? Neem dan contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen!

Maak hieronder direct een afspraak:

 

Kluis huren