Vakantie-checklist: zo vertrekt u zonder zorgen!

Geplaatst op 24 May 2023

Vertrekt u binnenkort op vakantie? Dan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en op tijd alle nodige zaken te regelen. Gebruik deze checklist en vertrek zonder zorgen, zo kunt u met een gerust gevoel op vakantie.

✓ Auto-reply

zomervakantie-checklist

Als u op vakantie gaat is het belangrijk om uw mail op auto-reply te zetten. Hiermee laat u mensen weten dat u niet bereikbaar bent en kunnen ze rekening houden met uw afwezigheid. Zo kunt u met volle teugen van de vakantie genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken wat er zich op het werk afspeelt.

✓ Laat de post stopzetten tijdens uw vakantie

Eén van de belangrijke dingen om te doen voordat u op vakantie gaat, is het stopzetten van de bezorging van kranten en andere post. Ongelezen post stapelt zich niet op in uw brievenbus en voorkomt dat deze na een week uitpuilt. Vergeet ook niet om uw kranten- of tijdschriften-abonnement tijdelijk op te schorten. Niemand gaat de krant van twee weken geleden lezen. Een extra pluspunt is dat een lege brievenbus een bewoonde indruk geeft van uw huis.

✓ Zorg voor opvang voor uw huisdieren

Als u huisdieren hebt, is het belangrijk om op tijd een geschikte opvang voor ze te vinden. Er zijn verschillende huisdierenhotels als uw favoriete huisdier niet mee kan op vakantie. Een andere optie is om aan uw vrienden of buren te vragen of ze dagelijks eten willen komen geven aan uw huisdieren thuis, zoals bijvoorbeeld vissen. Plan dit dus ruim van tevoren en zorg dat u de nodige afspraken maakt met de opvang. Op die manier kunt u met een gerust hart op vakantie gaan en hoeft u zich geen zorgen te maken over uw huisdieren.

✓ Haal stekkers uit de stopcontacten

Voordat u op vakantie vertrekt, is het belangrijk om de stekkers van alle apparaten uit de muur te halen om onnodig energieverbruik en het risico op brand te voorkomen. Dit kan u ook helpen om energie en geld te besparen terwijl u weg bent. Eventueel kan u wel een lampje laten branden om een bewoonde indruk te geven aan uw woning.

✓ Zet uw verwarming uit

Voordat u vertrekt op vakantie, is het belangrijk om de verwarming uit of op een vakantieprogramma te zetten. Hierdoor verbruikt u geen onnodige energie. Dit kan u helpen om geld te besparen en het milieu te sparen.

✓ Zorg dat alle ramen en deuren goed op slot zijn

Sluit alle ramen en deuren goed voordat u op vakantie gaat om ongewenste gasten en schade door bijvoorbeeld regen of storm te voorkomen. Wij raden hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen aan. Deze zijn het beste bestand tegen inbrekers.

✓ Laat huissleutels achter bij buren, vrienden of familie

Laat uw huissleutels achter bij buren, vrienden of familie zodat zij snel toegang tot uw huis kunnen krijgen bij onverwachte omstandigheden. Vraag bijvoorbeeld ook of ze de planten kunnen water geven tijdens uw vakantie, twee vliegen in een klap. Dit zorgt voor gemoedsrust tijdens uw vakantie, als u weet dat iemand voor uw huis zorgt terwijl u aan het genieten bent van uw vakantie.

✓ Laat uw reisplanning achter bij buren, vrienden of familie

Het is belangrijk om uw reisplan door te geven aan buren, vrienden of familie, zodat zij op de hoogte zijn van uw planning en weten waar u zich bevindt tijdens uw vakantie. Zo kunnen zij in geval van nood u snel contacteren en op de hoogte brengen als er iets is gebeurd.

✓ Sla uw waardevolle spullen op in een bankkluis

Wanneer al uw waardevolle spullen zijn opgeslagen in een bankkluis, kunt u met een gerust gevoel op vakantie gaan. Mocht er dan ingebroken worden, valt er in ieder geval niets te halen bij u thuis. U moet er toch niet aan denken dat uw spullen met emotionele waarde zijn vervreemd uit uw huis, terwijl u lekker op vakantie bent. Dan valt uw vakantie snel in het water. De Nederlandse Kluis biedt de veiligste plek voor uw waardevolle spullen. Of u nu op zoek bent naar een kleine kluis voor uw sieraden, of een grote kluis voor erfstukken en een verzameling, wij zoeken samen met u naar de beste kluis en verzekering. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw waardevolle spullen veilig zijn opgeslagen in een 100% band- en inbraakveilige kluis bij u in de buurt.

Met deze checklist kunt u met een gerust hart op vakantie vertrekken, wetende dat u alles goed geregeld heeft. We wensen u een fijne vakantie!

Tijdelijke actie

Met de code ‘Welkomstkorting2024’ krijgen nieuwe klanten nu tijdelijk de eerste 2 maanden gratis.

Kluis huren? Maak hieronder direct een afspraak:

Kluis huren