Op dit moment van de dag slaan inbrekers het liefste toe!

Geplaatst op 02 May 2023

De kans op een inbraak is een serieuze zorg voor veel mensen, die veel emotionele schade kan veroorzaken. Het is daarom goed om te weten wanneer deze meestal plaatsvinden, zodat u uw waardevolle spullen beter kunt beschermen. Er heerst onder veel mensen een misverstand dat inbrekers bij voorkeur ‘s nachts toeslaan. Dit is echter niet waar. Op basis van gegevens van de beveiligingswijzer en het Centrum voor Criminaliteitspreventie (het CCV) vinden de meeste inbraken plaats rond de middag- en avonduren.

Twee piekmomenten

Wat betreft de tijdstippen waarop inbraken plaatsvinden, zijn er twee piekmomenten. De eerste is overdag, tussen 10.00 uur ‘s ochtends en 15.00 uur ‘s middags, wanneer veel mensen aan het werk zijn, hun kinderen van school aan het halen zijn of boodschappen doen. Inbrekers weten dat huizen dan vaak leeg zijn en slaan dan snel hun slag.

Het tweede piekmoment is ‘s avonds, tussen 19.00 uur en 23.00 uur, wanneer mensen vaak uit eten gaan, naar de bioscoop gaan of andere activiteiten buitenshuis hebben. Inbrekers weten dat huizen dan vaak onbewoond zijn en maken hier dankbaar gebruik van.

Wat kunt u doen tegen inbraken?

Het is belangrijk om bewust te zijn van deze tijdstippen en momenten waarop inbraken plaatsvinden, zodat u uw waardevolle spullen beter kunt beschermen. Zorg ervoor dat u altijd uw deuren en ramen sluit als u van huis gaat, ook al is het maar voor even. Investeer in goede sloten en overweeg om een alarmsysteem te installeren om inbrekers af te schrikken. Wees extra alert tijdens vakantieperiodes en vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden. 

Breng waardevolle spullen naar De Nederlandse Kluis

En tot slot: breng uw waardevolle spullen veilig naar De Nederlandse Kluis. Ook u heeft waarschijnlijk veel waardevolle spullen die u niet dagelijks gebruikt, maar wel risico lopen om gestolen te worden bij een inbraak. De Nederlandse Kluis heeft zwaarbeveiligde bankkluizen waar u uw waardevolle spullen veilig in kunt opbergen. Dit kan alles zijn wat waarde voor u heeft. Emotioneel en materieel; sieraden, bruidsschatten, foto’s, back-ups, documenten of erfstukken. De Nederlandse Kluis geeft een gerust gevoel door te waken over deze waardevolle spullen, in zwaarbeveiligde bankkluizen. Achter slot en grendel en de beste beveiligingssystemen. Op deze manier kunt u de kans op inbraken verkleinen en uw waardevolle spullen beter beschermen. 

Tijdelijke actie

Als nieuwe klant krijgt u de eerste 2 maanden gratis. U kunt profiteren van deze actie door gebruik te maken van de code ‘Welkomstkorting 2024’. Wilt u gebruik maken van deze actie? Neem dan contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. 

Maak hieronder direct een afspraak:

Kluis huren