Denkt u aan een kluis in huis? Lees hier waarom dat niet altijd veilig is.

Geplaatst op 15 April 2024

Waarom geen kluis in huis?
In een tijd waarin veiligheid en gemoedsrust van onschatbare waarde zijn, kiezen veel mensen om hun dierbare spullen in een kluis op te slaan. Of het nu gaat om het bewaren van kostbare sieraden, belangrijke documenten, generaties oude erfstukken of andere dierbare spullen, een kluis biedt een extra laag bescherming tegen onvoorziene omstandigheden. Maar waar staat deze kluis eigenlijk? Thuis lijkt voor de hand te liggen, maar is dat echt de beste optie?

  1. Altijd toegankelijk, maar ook veilig?

Het is begrijpelijk dat mensen de voorkeur geven aan een kluis in huis omdat ze dan altijd snel toegang hebben tot hun waardevolle spullen. Echter, dit gemak kan een gevoel van schijnveiligheid bieden. Thuis is misschien dichtbij, maar als het gaat om echte veiligheid tegen brand en inbraak, is het goed de volgende dingen te weten over een kluis in huis:

  1. Inbrekers kunnen snel toegang krijgen tot een thuiskluis als ze de locatie ervan ontdekken, waardoor waardevolle spullen kwetsbaar worden voor diefstal. Ze kunnen u bijvoorbeeld dwingen de kluis open te maken.
  2. Als een thuiskluis niet vastgenageld is, nemen inbrekers vaak de gehele kluis mee om deze op een later moment rustig open te breken.
  3. Bij een huisbrand kan een thuiskluis de hoge temperaturen niet weerstaan, waardoor de inhoud ervan verloren gaat door de hitte of de rook.
  4. Een thuiskluis biedt minder bescherming tegen geavanceerde inbraaktechnieken of professionele dieven in vergelijking met de beveiligingssystemen van een externe kluis faciliteit.

Een kluis in huis ligt voor de hand, maar is gezien bovenstaande punten niet de beste optie. De meest aan te raden optie is het huren van een externe kluis. Zo wordt daar geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen, zoals brandwerende en inbraakbestendige voorzieningen, waardoor uw bezittingen veilig zijn, zelf in geval van brand of inbraak. Kortom: een externe kluis biedt niet alleen de kluis zelf, maar ook extra bescherming daaromheen. Denk aan de kluisruimte zelf waar een dikke kluiswand en kluisdeur omheen staat. De aansluiting op de meldkamer en alle andere beveiligingsmaatregelen, zoals een trildetectie systeem en 24/7 monitoring. Dit kan een thuiskluis simpelweg niet bieden. Ook het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vindt een externe kluis huren een veiligere oplossing dan een thuiskluis.

  1. Persoonlijk zicht versus professionele beveiliging

Een andere reden waarom mensen de voorkeur geven aan een kluis in huis is het persoonlijke zicht erop. Het idee dat u uw bezittingen altijd binnen handbereik hebt, kan geruststellend zijn. Echter, het gevoel van veiligheid dat dit biedt, kan misleidend zijn. Bij een externe kluis worden uw dierbare spullen bewaakt door professionele beveiligingssystemen en getraind personeel, waardoor de veiligheid en integriteit van uw spullen worden gewaarborgd. Daarnaast bent u alleen in bezit van de sleutel tot uw persoonlijke kluis, en wordt toegang alleen verleend na ID-controle.

  1. Betaalbaarheid versus totale dekking

Hoewel aanvankelijk het huren van een externe kluis duurder lijkt dan het aanschaffen van een kluis voor thuis, is het belangrijk om de totale kosten in overweging te nemen. Voor het aanschaffen van een goede en veilige kluis kunnen de kosten snel oplopen. Een externe kluis bij De Nederlandse Kluis is al beschikbaar vanaf slechts €11,95 per maand. Dit abonnement dekt direct de kosten voor beveiliging en biedt bovendien de extra mogelijkheid om uw dierbare spullen te verzekeren. Een gecertificeerde en verankerde thuiskluis kost al snel meer dan €900.

Huur een kluis!

Hoewel het hebben van een kluis in huis aantrekkelijk lijkt vanwege de directe toegang en persoonlijke controle, biedt het geen echte bescherming tegen brand, inbraak en andere onvoorziene omstandigheden. De Nederlandse Kluis biedt daarentegen professionele beveiliging en gemoedsrust tegen een betaalbare prijs. Dus voordat u besluit om uw dierbare spullen thuis te bewaren, overweeg dan de echte kosten van veiligheid en kies voor de gemoedsrust die De Nederlandse Kluis u kan bieden. Huur een externe kluis, nu de eerste 2 maanden voor €1,-.

Kluis huren
Kluis huren