Het inbraakseizoen is weer begonnen: doe de inbraakcheck!

Geplaatst op 24 October 2023

Nu de donkere maanden zijn aangebroken en bijna overal een stijging van het aantal woninginbraken zichtbaar is, is het verstandig aandacht te besteden aan het voorkomen van woninginbraken. Het is vervelend dat we überhaupt rekening moeten houden met iets als inbraak. Toch kan het overal en bij iedereen gebeuren, op ieder moment van de dag. Maar gelukkig maken preventieve maatregelen aantoonbaar een groot verschil.

Grote impact woninginbraak

Woninginbraken hebben een grote impact op slachtoffers. U blijft achter met een huis vol wanorde en een gevoel van onveiligheid. Inbrekers hebben haast en halen alles overhoop. Ze doorzoeken lades en kasten en gaan zelfs tussen uw persoonlijke spullen, op zoek naar waardevolle items. Het idee dat een vreemde in uw huis is geweest, terwijl dat juist een veilige plek zou moeten zijn, is beangstigend. Inbrekers zijn meestal op zoek naar geld, sieraden, smartphones, tablets en bankpasjes. Maar vaak worden ook spullen meegenomen die een grote emotionele waarde hebben, zoals sieraden van een overleden ouder of kind. Deze items zijn misschien niet veel waard in geld, maar ze zijn onvervangbaar. Het is verstandig om dergelijke emotionele bezittingen op te bergen in onze zwaarbeveiligde bankkluizen, waar u gemakkelijk een persoonlijke kluis kunt huren.

Doe de inbraakcheck

Om inbraak te voorkomen en uw huis en eigendommen te beschermen, zijn er verschillende praktische stappen die u kunt nemen:

  • Geef uw woning een bewoonde indruk: Als u niet thuis bent, kunt u tijdschakelaars en bewegingssensoren gebruiken om lampen en apparaten automatisch in te schakelen. Dit geeft potentiële inbrekers de indruk dat er iemand thuis is.
  • Leg waardevolle spullen uit het zicht: Berg waardevolle items op en overweeg het huren van een externe kluis bij De Nederlandse Kluis voor kostbaarheden die u niet dagelijks gebruikt.
  • Sluit ramen en deuren en doe alles op slot: Zorg ervoor dat alle toegangspunten naar uw huis afgesloten zijn, zelfs als u slechts kort weggaat, bijvoorbeeld om boodschappen te doen of de hond uit te laten.
  • Laat sleutels nooit aan de binnenkant van de deur zitten: Dit maakt het voor inbrekers gemakkelijk om binnen te komen.
  • Start een buurtpreventiegroep: Overweeg het opzetten van een buurtpreventiegroep via WhatsApp om samen met uw buren een oogje in het zeil te houden.
  • Informeer de buren als u een weekendje weg bent: Het is handig als uw buren op de hoogte zijn van uw afwezigheid, zodat ze extra alert kunnen zijn.
  • Bel direct 112 bij verdachte situaties: De politie komt liever te vaak dan te laat. Snel alarm slaan vergroot de kans om inbrekers te pakken.
  • Investeer in goed hang- en sluitwerk: Wacht niet tot u slachtoffer wordt, maar neem preventieve maatregelen, zoals goed beveiligde deuren en ramen. U kunt een erkend PKVW-bedrijf bij u in de buurt vinden om u hierbij te helpen.

Het voorkomen van woninginbraken is niet alleen een verantwoordelijkheid van de politie, maar ook van iedere bewoner. Door bovengenoemde maatregelen te nemen, verkleint u de kans op inbraak en beschermt u uzelf, uw gezin en uw kostbare bezittingen tegen ongewenste indringers.

Een gerust gevoel begint bij ons

Speciaal tijdens de herfst- en wintermaanden hebben we een actie waardoor iedereen een gerust gevoel kan ervaren tijdens het inbraakseizoen. Voor de eerste 3 maanden kunt u een kluis huren voor slechts 1 euro per maand*. Dit is een geweldige kans om uw kostbaarheden, zowel van materiële als emotionele waarde, extra veilig op te bergen. Het is een kleine investering voor gemoedsrust en gemoedsrust is onbetaalbaar.

Samen kunnen we de kans op woninginbraken verkleinen en zorgen voor een veiligere en zorgeloze herfst- en winterperiode.

Maak hieronder direct een afspraak:

* Deze actie is alléén geldig tijdens de herfst-en wintermaanden (t/m 31 januari ’24).

Kluis huren