CBS: “Ruim helft slachtoffers woninginbraak voelt zich minder veilig”

Geplaatst op 06 September 2023

Inbraak. Het is een woord dat bij velen van ons rillingen over de rug doet lopen. En helaas is het geen zeldzaam verschijnsel in Nederland. Uit een recente publicatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat ruim een kwart miljoen mensen in 2021 het slachtoffer zijn geworden van een inbraak of een poging tot inbraak. Maar wat misschien nog zorgwekkender is, is het feit dat meer dan de helft van deze slachtoffers zich naderhand minder veilig voelt in hun eigen huis. De Nederlandse Kluis heeft als missie mensen een gerust gevoel te kunnen bieden, door te waken over hun waardevolle spullen in zwaarbeveiligde bankkluizen, zodat de emotionele schade bij een inbraak zo veel mogelijk beperkt blijft. 

CBS Onderzoek onthult de emotionele impact van een inbraak

Uit het recente onderzoek van het CBS blijkt dat in 2021 bijna 2 procent van de bevolking in Nederland het slachtoffer is geworden van een inbraak of een poging tot inbraak. Dit komt neer op meer dan een kwart miljoen mensen. Wat nog verontrustender is, is dat de emotionele gevolgen van een inbraak vaak blijvend zijn.

statistieken-inbraak-cbs

Bron: CBS

De impact van inbraak op de gemoedsrust

De emotionele tol van een inbraak is hoog. Het gevoel van veiligheid wordt ernstig aangetast, en het vertrouwen in anderen daalt. Maar dat is nog niet alles. Veel slachtoffers ervaren slaapproblemen, angstklachten, en zelfs depressieve symptomen. Het blijkt dat de impact het grootst is wanneer er daadwerkelijk spullen zijn gestolen. In dit geval voelt maar liefst 63 procent van de slachtoffers zich minder veilig. Zelfs als er alleen een poging tot inbraak is geweest, geeft de helft van de mensen aan dat ze zich minder veilig voelen dan voorheen.

Financiële gevolgen van inbraak

Naast de emotionele gevolgen kan een inbraak ook financiële problemen met zich meebrengen. Ongeveer 17 procent van de slachtoffers geeft aan financiële problemen te hebben (of nog steeds te hebben) als gevolg van de inbraak. In 2021 werd in totaal voor meer dan 160 miljoen euro aan spullen buitgemaakt bij inbraken met diefstal. Voor sommige slachtoffers bedroeg de schade zelfs 5 duizend euro of meer.

Een kluis bij De Nederlandse Kluis voor een gerust gevoel

Veel mensen bewaren of verstoppen hun waardevolle spullen nog binnenshuis. Echter kennen inbrekers deze plekken vaak ook. Al meer dan 80.000 mensen bewaren hun waardevolle spullen niet meer thuis, maar bij De Nederlandse Kluis. Wij begrijpen dat een gerust gevoel van onschatbare waarde is. Daarom bieden wij een oplossing die u helpt uw waardevolle spullen veilig en beveiligd te bewaren. Door een kluis bij ons te huren, kunt u uw kostbaarheden preventief beschermen tegen diefstal en verlies.

Onze zwaarbeveiligde bankkluizen bieden u gemoedsrust, zodat u altijd met een gerust gevoel van huis kunt. Met de meest geavanceerde beveiligingstechnologie en 24/7 bewaking, kunt u er zeker van zijn dat uw waardevolle bezittingen in de beste handen zijn in één van de 40 vestigingen. 

Wees de gevolgen van diefstal door inbraak voor. Kies voor een kluis van De Nederlandse Kluis en geniet van de zekerheid dat uw waardevolle spullen veilig en beschermd zijn.

Tijdelijke actie

Wees ook inbraak voor. Als nieuwe klant krijgt u nu de eerste 2 maanden gratis. U kunt profiteren van deze actie door gebruik te maken van de code ‘Welkomstkorting 2024’. Wilt u gebruik maken van deze actie? Neem dan contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. 

Maak hieronder direct een afspraak:

Kluis huren