57% meer inbraken tijdens carnaval: bescherm je waardevolle spullen met deze tips

Geplaatst op 09 January 2023

Uit cijfers van Interpolis blijkt dat tijdens carnaval het aantal inbraken met 57% toeneemt. Dit komt doordat veel mensen tijdens carnaval van huis zijn en de dag doorbrengen in de stad, genietend van alle carnavalsoptochten en de gezelligheid. Doordat er vaak thuis niemand meer aanwezig is om op te passen, is uw huis een gemakkelijke prooi voor inbrekers.

Een andere reden kan zijn dat inbrekers profiteren van de chaos tijdens carnaval, om hun inbraak te camoufleren. Met al het lawaai en de drukte op straat is het gemakkelijker om ongemerkt binnen te dringen in uw huis en snel weer te verdwijnen, zonder dat iemand het opmerkt. Bovendien kan de vermomming die veel mensen dragen tijdens carnaval, zoals een masker of een pruik, helpen om anoniem en onopgemerkt te blijven.

Laat verlichting aan en zet muziek aan

Er zijn inbraak afschrikkende maatregelen die u kunt nemen om uw huis te beschermen tegen inbraak tijdens de carnavalsperiode. Zo kan het bijvoorbeeld helpen om de verlichting aan te laten, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Ook kunt u bijvoorbeeld de muziek aanzetten als u uw huis verlaat.

Inbrekers kennen uw verstopplekken

U heeft waarschijnlijk de gewoonte om bij vertrek waardevolle spullen te verstoppen op vaste plekken in uw huis. Helaas kennen inbrekers deze plekken ook. Het uit het zicht leggen van kostbaarheden is dus niet de beste oplossing. Vooral niet als inbrekers tijdens carnaval genoeg tijd hebben om uw huis te doorzoeken. U bent immers hoogstwaarschijnlijk uren lang van huis.

Breng waardevolle spullen naar De Nederlandse Kluis

Het verstandigste is om waardevolle spullen op te bergen in De Nederlandse Kuis. Dit is een zwaarbeveiligde externe bankkluis waar u uw waardevolle spullen veilig in kunt opbergen. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw spullen veilig zijn en onbezorgd kunt genieten van carnaval.

De Nederlandse Kluis is het alternatief waar geen enkele inbreker bij kan. Hier zijn zowel uw bezittingen met emotionele of financiële waarde 100% inbraakveilig in zwaarbeveiligde bankkluizen. Extra fijn; door de 40 vestigingen door heel Nederland, zit er altijd wel een bij u in de buurt. Bovendien kunt u uw kluis altijd gemakkelijk en zonder afspraak bezoeken en huurt u al een kluis vanaf €9,95 per maand.

Met de gedachte dat uw waardevolle spullen veilig opgeslagen zijn kunt u met een gerust gevoel van huis en onbezorgd genieten van carnaval.

Maak hieronder direct een afspraak:

Kluis huren