4 tips voor een inbraakveilig huis tijdens de feestdagen

Geplaatst op 06 December 2023

De feestdagen horen met name een fijne en gezellige tijd te zijn. De periode tussen Sinterklaas en Oud & Nieuw is namelijk een tijd die traditiegetrouw wordt doorgebracht met familie, vrienden en geliefden. Maar het is helaas daardoor juist ook een tijd met een verhoogd risico op inbraak. De kans dat u slachtoffer wordt van een inbraak is tijdens de feestdagen namelijk ruim 50% hoger dan op een ‘normale’ dag, dat meldt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV). Zo wilt natuurlijk niemand thuiskomen na een mooie decemberavond.

Een woninginbraak veroorzaakt veel stress. Iemand dringt uw huis binnen en neemt spullen zoals bruidsschatten, erfstukken, juwelen of belangrijke documenten mee. Deze items zijn onvervangbaar en zorgen voor emotionele schade die voor sommige slachtoffers enorm is.

De feestdagen zijn de perfecte tijd voor inbrekers, die misbruik maken van kwetsbare huizen. Het maakt niet uit waar u woont, de kans bestaat altijd dat iemand bij u inbreekt terwijl u van huis bent. Naast uw woning een bewoonde indruk te geven, alle deuren en ramen goed te sluiten, uw huis te voorzien van sterke en slimme sloten, zijn hier nog extra tips om uw waardevolle spullen te beschermen aankomende feestdagen.

Installeer een alarmsysteem of beveiligingscamera’s

De belangrijkste functie van een alarmsysteem is het afschrikken van potentiële dieven. Het plaatsen van een camera werkt behoorlijk afschrikwekkend. Veel inbrekers geven hun inbraakpoging namelijk op als ze na 30 seconden niet binnen zijn. Maak uw alarm zichtbaar met waarschuwingsbordjes of stickers.

Goede verlichting is essentieel

Houd uw huis binnen voldoende verlicht als u niet thuis bent. Daarnaast is ook het hebben van buitenverlichting een goede manier om inbrekers af te schrikken. Inbrekers slaan vaak toe wanneer het donker is, ze staan tenslotte niet graag in de spotlights.

Kondig uw plannen niet op social media aan

Denk twee keer na om uw december plannen op voorhand aan te kondigen op uw favoriete social media kanalen. Hetzelfde geldt voor het delen van foto’s, locaties en andere updates die erop kunnen duiden dat u zich momenteel (ver) van huis bevindt.

Bewaar waardevolle spullen in een zwaarbeveiligde bankkluis

Mensen die kostbare spullen in hun bezit hebben, verstoppen deze bij afwezigheid vaak ergens op vaste plekken in huis of leggen ze uit het zicht. Helaas kennen inbrekers deze plekken vaak ook, vooral als ze weten dat ze tijd hebben om alles overhoop te halen. Gelukkig is er een veiliger alternatief voor het bewaren van uw waardevolle spullen, waar geen enkele inbreker bij kan.

Bij De Nederlandse Kluis zijn zowel uw bezittingen met emotionele of financiële waarde 100% inbraakveilig in zwaarbeveiligde bankkluizen. Extra fijn; door de 42 vestigingen door heel Nederland, zit er altijd wel een bij u in de buurt. Bovendien kunt u uw kluis altijd gemakkelijk en zonder afspraak bezoeken en huurt u al een kluis vanaf €11,95 per maand.

Met de gedachte dat uw waardevolle spullen veilig opgeslagen zijn kunt u met een gerust gevoel van huis en onbezorgd genieten van de feestdagen bij vrienden en familie.

Tijdelijke actie: Tijdens de donkere wintermaanden krijgt u als nieuwe klant de eerste 3 maanden voor €1. U kunt profiteren van deze actie door gebruik te maken van de code “Donkere dagen-2024”. Wilt u gebruikmaken van deze actie? Neem dan contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen.

Maak hieronder direct een afspraak:

Kluis huren