De Nederlandse Kluis
10 8790 9.2 Onze klanten beoordelen ons met een 9,2 Alle reviews »

Kluis kopen? Een kluis huren is veiliger.

De voordelen van een kluis huren.
In plaats van kopen.

In een bankkluis van De Nederlandse Kluis zijn uw spullen veiliger opgeslagen dan in een thuiskluis. Dit komt doordat een thuiskluis niet 100% beschermd is tegen brand en inbraak en onze bankkluizen wel. Lees hieronder waarom het huren van een kluis veel voordelen heeft ten opzichte van een thuiskluis.

Huur een kluis

Een thuiskluis heeft één groot voordeel ten opzichte van een bankkluis, namelijk de aanwezigheid in uw eigen woning. Een thuiskluis heeft echter ook nadelen. Deze is minder goed beveiligd dan een professionele bankkluis, het risico op verlies door inbraak is groter (inbrekers nemen vaak de hele thuiskluis mee), en verzekeraars vergoeden vaak een laag bedrag als er wordt ingebroken. De prijs van een thuiskluis, vaak meer dan 700 euro, is ook veel hoger dan het huurbedrag van een bankkluis.

Kluis huren vergelijken met kluis kopen

Vergelijk zelf wat de verschillen tussen een kluis kopen en een kluis huren zijn aan de hand van onderstaande tabel.

Vergelijkingscriteria De Nederlandse Kluis Kluis kopen
Een eigen persoonlijke kluis beschikbaar
Beschermd tegen inbrekers
Alarmsysteem
24/7 live camerabewaking
Rechtstreeks aangesloten op meldkamer
Uw waardevolle spullen altijd in uw nabijheid
Toegang tijdens openingstijden
Kluisinhoud verzekerd tot € 150.000,- < € 5.000.-
Kosten Vanaf € 9,95 per maand € 700 - 2.000,-

Een thuiskluis biedt het voordeel dat uw spullen altijd nabij zijn, maar is qua veiligheid, kosten en verzekering nooit te prefereren boven een echte bankkluis. Bent u benieuwd naar onze dienstverlening? Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding op een vestiging naar keuze.

Afspraak maken

Hoe werkt het?

Maak een afspraak

Via de online afsprakentool of bel ons op 088 – 744 5555.

Kies een kluis

Altijd een veilige, passende kluis op de locatie van uw keuze.

Uw spullen liggen veilig

U kunt uw waardevolle spullen direct in uw kluis leggen.

Kluis huren

Of bel 088 – 744 5555

Klanten reviews

Margot van Dijk
3 november om 07:45

Ik kende De Nederlandse Kluis niet maar toen onlangs bij ons in de buurt een huis tot de grond is afgebrand ben ik op zoek gegaan naar een betrouwbare aanbieder van bankkluizen. Ik heb onze jeugd foto’s, contracten en sierraden opgeslagen in een kluisje, dat geeft een veilig gevoel.

Mandy Klaassen
18 augustus om 12:21

Mijn ouders hadden een kluis bij de bank. Maar die zijn ermee gestopt, en de bank verwees me door naar De Nederlandse Kluis. Ik vroeg me wel af of dat veilig was. Maar hun kluis blijkt in een voormalige bank te zitten, en de security is zelfs nog beter dan bij de bank waar alles verouderd was. DNK heeft hypermoderne security en cameratoezicht.

Asli Yilmaz
21 oktober om 17:11

Ik heb sinds kort een kluisje bij DNK gehuurd. Voor onze vakantie heb ik deze direct dezelfde dag nog kunnen afsluiten, al mijn sieraden liggen nu veilig en verzekerd. Ik moet er wel een stuk voor rijden maar dat is het waard. Ik kan nu veilig op reis!

Mengelers. H.
27 november om 20:14

Zeer positief we waren aan de late kant en toch vriendelijk geholpen. Chappo .👍..

Anne van der Burgt
24 september om 12:21

De eerste ervaring is meteen een hele goede. Ik ben heel vriendelijk èn deskundig te woord gestaan en goed geadviseerd. Ik ben erg blij dat ik direct een safeloket heb gehuurd, een goed en veilig gevoel.

Checklist

30 waardevolle spullen die veiliger zijn in een bankkluis

Er liggen meer onvervangbare spullen in huis dan u denkt. We hebben een handige checklist gemaakt van de 30 meestvoorkomende waardevolle spullen die mensen in een kluis opslaan.

Download hem gratis!

Veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Meer vragen en antwoorden vindt u hier.

Hoe werkt het huren van een kluis?

Voor het huren van een kluis maakt u direct een afspraak op de website of via 088 -744 5555. Tijdens een vrijblijvende rondleiding op een vestiging naar keuze laten wij onze werkwijze en beschikbare formaten zien. U kunt daarna gelijk een kluis huren en hier direct gebruik van maken.

Wat kost het huren van een kluis?

Er zijn verschillende type kluizen te huren bij De Nederlandse Kluis vanaf 9,95 euro per maand. Een volledig overzicht van alle beschikbare formaten vindt u op de vestigingspagina van uw keuze.

Hoe snel kan ik toegang hebben tot een kluis?

Als u een afspraak maakt op de website of via 088 -744 5555 kan u al vaak binnen enkele dagen terecht. Heeft u spoed? Bel dan met 088 – 744 5555 om te kijken of er mogelijkheden zijn voor een afspraak binnen 24 uur. Tijdens uw afspraak ontvangt u een rondleiding op een vestiging naar keuze. U kunt gelijk een kluis huren en hier direct gebruik van maken. Neem daarom uw waardevolle eigendommen gelijk mee zodat u hiervoor niet nogmaals hoeft te komen.

Op welke locaties kan ik een kluis huren?

De Nederlandse Kluis heeft 40 vestigingen verspreid door heel Nederland. Dat betekent dat er vrijwel altijd een vestiging is binnen 20 minuten reistijd. Bekijk het overzicht van al onze vestigingen op de website.

Hoe weet ik dat mijn kluis veilig is?

Uw safeloket bevindt zich in een zwaar beveiligde kluis die voldoet aan de strenge eisen van veiligheidscategorie 4+. Dit is de hoogste beveiligingscategorie in Nederland. Dit betekent dat de kluis onder meer uitstekend beschermd is tegen brand en diefstal en 24/7 wordt gemonitord.

Tot welk bedrag is mijn kluis verzekerd?

De inhoud van uw safeloket is vanaf een type A-kluis standaard tot 45.000 euro verzekerd. Indien gewenst kunt u uw dekking verhogen naar 90.000 euro. De dekking geldt per safeloket. Het is dus ook mogelijk om meerdere safeloketten te huren voor een hogere dekking. U spreidt dan uw kostbaarheden over meerdere safeloketten.

Kan ik meteen na ontvangst van de sleutels mijn kluis bezoeken?

U ontvangt uw sleutels bij de eerste afspraak. Wij begeleiden u daarna naar uw kluis, zodat u direct uw waardevolle eigendommen in uw kluis kunt opbergen. U kunt gelijk naar uw eerste afspraak uw waardevolle eigendommen meenemen, zodat u hiervoor niet nogmaals hoeft te komen.

Wat zijn de voorwaarden om een kluis bij De Nederlandse Kluis te huren?

Door uw waardevolle eigendommen in een zwaar beveiligde kluis op te slaan, vermindert u het risico dat uw kostbaarheden door bijvoorbeeld een inbraak, overval of brand verloren gaan. Daarbij is de inhoud van uw safeloket vanaf type A-kluis en groter standaard tot 45.000 euro verzekerd. Deze kunt u tegen betaling verhogen tot 90.000 euro. U leest hierover meer in de Voorwaarden Huurovereenkomst Safeloket.

Kan ik samen met iemand anders een kluis huren?

Ja, u kunt uw partner of een familielid aanwijzen als medehuurder. Uw medehuurder heeft net als u met de sleutels toegang tot het safeloket, ook als u er zelf niet bij bent. Hoofdhuurder en medehuurder zijn gelijken op het contract. Het bijschrijven van een medehuurder kan alleen persoonlijk op de vestiging zelf. U dient hiervoor beide aanwezig te zijn met een geldig legitimatiebewijs.

Huur vandaag nog een kluis

Uw waardevolle spullen vandaag nog veilig in uw eigen kluis? Dat kan. Maak direct een afspraak op één van onze vestigingen en breng uw geldige paspoort of ID-kaart mee. U ontvangt direct de sleutels tot uw kluis. Kijk direct bij de desbetreffende vestiging voor de actuele openingstijden.

Kluis huren
Afspraak maken