Top 6 favoriete items voor inbrekers

Geplaatst op 21 March 2019

Wist u dat er afgelopen jaar meer dan 40.000 inbraken zijn geweest? Dit zijn dus meer dan 100 inbraken per dag! De kans zit er dus in dat een inbreker het ook ooit bij uw huis gaat proberen. Of u nu in een klein of juist heel groot huis woont; iedereen loopt het risico om slachtoffer te worden van een woninginbraak. Tijdens zo’n inbraak heeft een inbreker maar één doel: zo veel mogelijk waardevolle spullen meenemen. Deze spullen hebben naast een hoge materiële waarde ook vaak een emotionele waarde voor het slachtoffer. Denk bijvoorbeeld aan een sieraad dat u heeft geërfd van een dierbare. Wij hebben een lijstje gemaakt welke 6 items interessant zijn voor inbrekers, maar u niet kwijt wilt raken. Heeft u één van de onderstaande waardevolle items voor het oprapen liggen tijdens een woninginbraak?

1. Cash geld
Steeds vaker bewaren mensen hun geld thuis in plaats van dat ze het op een rekening zetten. Als u een groot bedrag thuis wilt bewaren, zorg er dan voor dat het niet eenvoudig te vinden is voor inbrekers. Sommige mensen verstoppen hun geld gewoon ergens in huis, zoals onder een matras of in de vriezer. Ook al verstopt u het geld goed, inbrekers kunnen het alsnog vinden. Zo was er een tijd terug in het nieuws dat er tijdens een inbraak cash geld was gestolen dat in een kruipruimte lag. Het ging om een bedrag van 60.000 euro. Vaak keren verzekeringen maximaal een bedrag rond de 1.000 euro uit. De rest van het geld ziet u dus nooit meer terug.

2. Erfstukken, sieraden en horloges
Bewaart u uw sieraden ook in een lade in de slaapkamer? Dan bent u niet de enige. Het merendeel bewaart hun kostbare sieraden namelijk gewoon in een lade. Inbrekers weten dit ook en beginnen dus vaak tijdens een inbraak met het zoeken naar kostbare sieraden. Heeft u een erfstuk, zoals een sieraad van uw oma? Dan is deze vaak van zowel een hoge materiële als emotionele waarde. Berg dit erfstuk goed op, zodat inbrekers deze niet eenvoudig kunnen vinden. Dat uw waardevolle erfstuk wordt gestolen is namelijk echt het laatste wat u wilt meemaken.

3. Handtassen
De handtas die het laatst is gebruikt, ligt ook vaak in het zicht. Na een dag werken, leggen veel mensen hun tas in de gang of op de eettafel. Een handtas zit meestal vol met belangrijke spullen, zoals een portemonnee, zonnebril en sleutels. Het is dus niet heel toevallig dat er tijdens inbraken vaak handtassen worden meegenomen.

4. Sleutels
Vaak hangen sleutels in de gang aan een haakje of in een speciaal sleutelkastje. Daar hangen ze goed in het zicht en inbrekers grissen deze daarom ook vaak mee. Ze hebben geen idee welke sleutel van wat is, maar er zal vast wel iets interessants tussen zitten. Wat hangt er bijvoorbeeld allemaal aan uw sleutelbos? De huis-, auto-, garage- en fietssleutel? Na een paar pogingen, kan uw auto én fiets gestolen zijn. Leg uw sleutelbos daarom op een ongewone plek, zoals in een keukenlade of in de televisiekast.

5. Bruidsschat
De bruidsschat is een verzameling van cadeaus die in zijn totaal heel kostbaar kan zijn. Het bestaat vaak grotendeels uit geld en goud. Aanwijzingen zoals een bord met “Just married” in de voortuin en een eerste trouwfoto op social media,

brengen mensen op de hoogte dat er net een bruiloft heeft plaatsgevonden. Ook inbrekers worden hierdoor op de hoogte gebracht en zien een kans dat de bruidsschat nog onbeveiligd in de woning ligt. Wanneer dan ook nog het bruidspaar aan het genieten is van hun huwelijksreis, wordt het nog verleidelijker voor de inbreker om de woning binnen te dringen. U zou niet de eerste zijn die net getrouwd is en gelijk wordt bestolen van de bruidsschat.

6. Elektronica
Televisies, computers, laptops, tablets, spelcomputers en mobiele telefoons worden ook vaak meegenomen tijdens een inbraak. Deze voorwerpen kunnen namelijk eenvoudig worden doorverkocht en leveren dus snel geld op. Zorg dat mensen niet in één opslag kunnen zien dat er veel waardevolle elektronica in huis staat. Dit doet u bijvoorbeeld door uw laptop op te bergen in plaats van open op het bureau te laten staan. Zet de verpakkingsdozen van uw elektronica ook niet zomaar in het zicht op straat, want dan ziet iedereen dat u bijvoorbeeld net een nieuwe televisie heeft aangeschaft.

Uw waardevolle spullen veilig opbergen?
De Nederlandse Kluis zorgt ervoor dat uw waardevolle spullen zoals erfstukken, sieraden en horloges veilig worden opgeborgen. Onze kluizen zijn zwaar beveiligd en de vestigingen worden dan ook 24 uur per dag via camerabeelden in de gaten gehouden. Wilt u vandaag nog uw waardevolle spullen veilig opslaan? Maak direct online een afspraak op één van onze vestigingen. Wij adviseren u graag welke kluis bij u past!

Kluis huren