Brandverzekering en brandwerende kluizen

Geplaatst op 24 July 2017

Brand in huis? Dat zoiets ons kan overkomen, daar staan we liever niet bij stil. Toch is het belangrijk de juiste maatregelen te treffen om uw waardevolle spullen en eigendommen optimaal te beschermen tegen brand. Hier een paar handige tips om brand te voorkomen.

Brandpreventie tip 1: plaats rookmelders

Plaats rookmelders. In veel huizen hangen geen rookmelders of ze hangen niet op de juiste plaats. Zorg ervoor dat u op diverse plekken in uw huis rookmelders plaatst. Dit is erg belangrijk, omdat een kleine brand zich binnen enkele minuten kan uitbreiden.

Het plaatsen van rookmelders is een van de belangrijkste brandpreventietips. Deze kunt u het beste plaatsen in alle ruimtes waar u doorheen moet als u bij brand uw huis moet verlaten. Denk daarbij aan de overloop, gang en hal. Plaats de rookmelders zo veel mogelijk in het midden van de ruimte, aan het plafond. En bij een schuin dak tenminste 30 centimeter van de nok.


Brandpreventie tip 2: pas op met kaarsen en bij het koken

Veel branden worden veroorzaakt door onoplettendheid in de keuken en onvoorzichtig omgaan met kaarsen en elektrische apparaten.
Plaats kaarsen daarom nooit in de buurt van brandbaar materiaal, zoals gordijnen. Loop bij het koken nooit weg en laat de strijkbout nooit onbewaakt achter.
Bij vlam in de pan: gebruik nooit water, maar plaats onmiddellijk de deksel op de pan en zet het vuur uit. Of gebruik een branddeken.


Brandpreventie tip 3: brandwerende kluis huren

U kunt nooit alle risico’s uitsluiten, zorg daarom dat u een goede brandverzekering afsluit. Een brandverzekering dekt de schade aan uw huis of eigendommen die ontstaan zijn door brand.

Helaas biedt een brandverzekering geen vergoedingen voor spullen die niet vervangbaar zijn, zoals diploma’s, belangrijke documenten of eigendommen van grote emotionele waarde. Daarom raden wij ten sterkste aan om deze eigendommen buiten huis op te slaan. De safeloketten die zij verhuren zijn geplaatst in een brandveilige kluis. U bent hier direct uiterst goed verzekerd van een brandwerende, veilige opslag.


 Brandpreventie tip 4: sla waardevolle spullen op buiten huis

Bij de Nederlandse Kluis kunt u uw waardevolle spullen en documenten opslaan in een brandwerend safeloket. Dit safeloket is een persoonlijk, afsluitbaar kluisje binnen een grote professionele kluis.

Alle kluizen en kluisruimtes zijn brandwerend, waardoor uw eigendommen goed beschermd zijn tegen brandschade. De safeloketten van de Nederlandse Kluis worden bovendien 24 uur per dag bewaakt.

Kluis huren