De Nederlandse Kluis

10 531 9 Aanbevolen door 98% van onze klanten. Alle reviews »

Wat moet je doen als jouw bank stopt met het verhuren van kluizen?

Geplaatst op 31 mei 2019

Kluisdeur van De Nederlandse Kluis

Wie zijn waardevolle spullen in een bankkluisje wil bewaren, kan hiervoor steeds minder vaak terecht bij een bank. Dit is lastig voor de consument. Je verliest een plek om je waardevolle spullen veilig op te bergen. De reden dat banken stoppen is logisch gezien de veranderende wereld. Gelukkig bestaat er een alternatief zodat klanten niet in de kou staan!

 

 

 

 

 

Waarom stoppen banken?

Vroeger had een bank een bepaalde functie. Het ging er vaak om geld. Je kon er geld storten, opnemen en soms zelfs wisselen naar een andere valuta. De bank bewaarde zelf ook veel geld in het filiaal. In een kluis met dikke muren en een geavanceerd beveiligingssysteem.

Tegenwoordig leven we in een andere wereld. Een bankfiliaal is nu een servicepoint geworden. Je komt er op gesprek voor een hypotheekaanvraag, voor financieel advies, of om bankzaken te regelen zonder dat daar nog contant geld aan te pas komt. Iedereen betaalt digitaal en de banken gaan hierin mee. Langzaam maar zeker verdwijnt alles van materiële waarde uit het bankfiliaal. Ook de pinautomaten zijn binnenkort niet meer bij de bank te vinden. Het enige wat overblijft zijn de kluizen die aan particulieren worden verhuurd.

Elke bank heeft zijn eigen overweging, maar over het algemeen wordt het in de nieuwe wereld erg duur voor een bank om een geavanceerd beveiligingssysteem up-to-date te houden, alleen voor de kluizen. Hierdoor past het product bankkluis eigenlijk niet meer bij het bankfiliaal, en stoppen de meeste banken langzaamaan met kluisverhuur.

 

Wat zijn de alternatieven
Consumenten die niet meer bij de bank terecht kunnen hebben twee alternatieven. 1) een bankkluis huren bij een bedrijf, zoals

De Nederlandse Kluis, of 2) een thuiskluis kopen. Een thuiskluis heeft uiteraard het voordeel dat deze altijd nabij is, maar het huren van een echte bankkluis brengt een aantal sterke voordelen met zich mee:

  • Beveiliging: Een bankkluis is altijd zwaarder beveiligd dan een thuiskluis. Een geavanceerd videobeveiligingssysteem met beweging, warme- en tril detectie, naast een dikke deur van 1m dik staal, kan je nooit vergelijken met een verankerde kluis in de kledingkast thuis. Inbrekers hebben tijdens afwezigheid door vakantie vaak de tijd om een thuiskluis te demonteren, of weten deze zelfs op locatie nog te kraken.
  • Verzekering: Bankkluizen zijn ten alle tijden tot een hoog bedrag verzekerd. Daarbij heb je dus het comfort dat als er iets misgaat (hetgeen bijna onmogelijk is), dat je in ieder geval de waarde van uw eigendom terugkrijgt van de verzekering. Bij een thuiskluis valt het verzekerde bedrag (onder de normale verzekering) een stuk lager uit. Daardoor heb je dus dubbel pech wanneer u het slachtoffer wordt van een inbraak.
  • Prijs: een goede thuiskluis, of brandkast, is erg kostbaar. Daar komen vaak nog montagekosten bij. Een goede kluis kost al snel meer dan 700 euro, terwijl je al voor 10 euro per maand een bankkluisje huurt.

 

Over de Nederlandse Kluis

Bij de Nederlandse Kluis begrijpen wij hoe belangrijk het is om uw waardevolle spullen veilig en discreet op

te slaan. Wij zijn de grootste onafhankelijke kluisaanbieder met vestigingen door heel Nederland. Het huren van een kluis is zo geregeld, zodat u met een gerust gevoel van huis kunt gaan.

  • Het hoogste beveiligingsniveau van Nederland
  • Betrouwbare medewerkers: al ons personeel wordt uitgebreid gescreend
  • Verschillende formaten beschikbaar vanaf € 9,95 p/m
  • Ruim 50.000 klanten gingen u voor!

Onze medewerkers ontvangen u graag voor een vrijblijvende rondleiding op een van onze locaties. Tijdens dit bezoek kunt u onze kluisformaten bekijken. Maak direct een afspraak via 088 -744 55 55 of gebruik hiervoor het onderstaande formulier.